Üdvözöljük honlapunkon!

Benkő Borház

Programajánlatunk:

Egész évben borkóstolós programokkal várjuk a hozzánk látogatókat.

Nagy csoportoknak (10 fő felett) bejelentkezés szükséges.

Bejelentkezést a +36 20 9209844 vagy +36 20 3120551 telefonszámokon, illetve az info@benkoborhaz.hu email címen fogadunk.

Tekintse meg kóstolóinkon készült képeinket!

Családi pincészetünk a borvidék névadó városában, To-kajban a Szerelmi Pincesoron található.

A 80-as évek elejétől foglalkozunk szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. A vertikum kiépítése folyamatos. Szőlőterületeink a Tokaji Kopasz hegy déli lejtőin helyezkednek el (a Vécsey, Szerelmi, Mogyorós, Mestervölgy, Melegmáj, Rákóczi, Malomfeli nevezetű dűlőkben). A minőség érdekében terméskorlátozással (egy-két szemes rövid csapos metszéssel és rügyválogatással) műveljük ültetvényeinket. Ezzel a művelési móddal az egy hektárra jutó termésátlag nem haladja meg az 50-60hl-t. Későn szüretelünk, október végétől november végéig, ezzel érjük el, hogy a mustfok rendszeresen 20 fok felett van, de nem ritka a 25-26 fokos termés sem.

1998-ban készült el a mintegy 100 főt befogadó pincénk, ahol nemcsak borainkat érleljük és kezeljük a tradicionális és új technológia szerint, hanem a 1,5-2 órás program keretén belül betekintést engedünk nyerni a családi gazdaságunkba, bemutatjuk a borvidéket, szőlőfajtáinkat, melyek a jellegzetes Tokaji Furmint, Hárslevelű és Sárga Muskotály. Megkóstolhatják az ezekből készült különleges minőségi borainkat, megismerve azok készítési módját és ezáltal vendégeink részesei lehetnek a kultúrált borfogyasztásnak is.

Szeretettel várjuk vendégeinket!

Információ német és magyar nyelven elérhetőségeinken:
Informationen sind die folgende Kontakte auf Ungarisch oder Deutsche Sprache:

  • Tel: +36 20 9209-844
  • Fax: +36 47 353-607
  • www.benkoborhaz.hu
  • e-mail: teriland@benkoborhaz.hu